03 February 2019 Current Affairs Quiz - BanglaCareer

Post Top Ad

Tuesday, February 5, 2019

03 February 2019 Current Affairs Quiz

03 February 2019 Current Affairs Quiz

1) Nilambar Acharya Appointed Country’s Ambassador to Which Country?
A) India
B) China
C) Japan
D) USA
Answer: A

2) Who was run for the 2020 presidential election?
A) Mazie Hirono
B) Mike Crapo
C) Cory Booker
D) Jim Risch
Answer: C

3) Fiscal deficit pegged at 3.4% of GDP for Which Year?
A) 2021-22
B) 2019-20
C) 2020-21
D) 2022-23
Answer: B

4) Who is appointed as the Director-General of Police, Haryana?
A) Suresh Arora
B) B.S.Sandhu
C) Sulkhan Singh
D) K.P.Singh
Answer: D

5) Which State Government approves ‘Smart Village Campaign’ Worth of Rs 385 Crores?
A) Andhra Pradesh
B) Bihar
C) Punjab
D) Haryana
Answer: C

6) Which Country to launch communication satellite GSAT-31 aboard Ariane-5?
A) India
B) China
C) Japan
D) USA
Answer: A

7) Who won Australian literary prize?
A) Barkha Dutt
B) Behrouz Boochani
C) Ravish Kumar
D) Rana Ayyub
Answer: B

8) Which Country won their First-ever Asian Cup Title In Football by defeating Japan?
A) Iran
B) Israel
C) Saudi Arabia
D) Qatar
Answer: D

No comments:

Post a Comment

Post Top Ad