04 February 2019 Current Affairs Quiz

04 February 2019 Current Affairs Quiz

1) Who has been appointed as the Chief Justice of Pakistan?
A) Mushir Alam
B) Gulzar Ahmed
C) Saqib Nisar
D) Asif Saeed Khosa
Answer: D

2) Justice Cholendra Rana takes over as Chief Justice of Which Country?
A) India
B) Nepal
C) Bhutan
D) Bangladesh
Answer: B

3) What is the theme of the 106th Indian Science Congress?
A) Future India: Science & Technology
B) Reaching the unreached through Science & Technology
C) Science & Technology
D) India as a Science Hub
Answer: A

4) Committee Meeting of Members of Parliament was held in which City?
A) Lucknow
B) Agra
C) Kanpur
D) Allahabad
Answer: C

5) India recently floated mega tender of _______ gigawatt of solar power projects in Jammu & Kashmir.
A) 5.5
B) 6.5
C) 7.5
D) 8.5
Answer: C

6) Who becomes world’s first woman amputee to scale Mount Vinson?
A) Arunima Sinha
B) Jimmy George
C) Karch Kiraly
D) Giba
Answer: A

7) Who has been conferred with the National Geospatial Award for Excellence-2017?
A) Jayanta Kumar Ghosh
B) Debabrata Basu
C) K.R. Parthasarathy
D) Rajendra Bhatia
Answer: A

8) Veteran Kannada actor Who was passes away?
A) Amitabh Bachchan
B) Aamir Khan
C) Akshay Kumar
D) C H Loknath
Answer: D

No comments:

Post a Comment