28 February 2019 Current Affairs Quiz - Bangla Career

Post Top Ad

Thursday, February 28, 2019

28 February 2019 Current Affairs Quiz

1) Which Bank appoints LIC’s Hemant Bhargava as Non-Executive Chairman?
A) IDBI Bank
B) SBI
C) Andhra Bank
D) Bank of India
Answer: A

2) Which Country successfully test-fires two Quick Reaction Surface-to-Air Missiless?
A) China
B) Japan
C) India
D) USA
Answer: C

3) Who launched the book Quality, Accreditation, and Ranking?
A) Mohammad Hamid Ansari
B) M Venkaiah Naidu
C) Bhairon Singh Shekhawat
D) Krishan Kant
Answer: B

4) RBI Removes Which Banks from PCA Framework?
A) Dhanlaxmi Bank
B) Allahabad Bank
C) Corporation Bank
D) All of the above
Answer: D

5) Which Indian becomes world’s eighth-richest person with a net worth of $54 billion?
A) A.SP Hinduja
B) Mukesh Ambani
C) Azim Premji
D) Lakshmi Mittal
Answer: B

6) Which Companies Honoured with Saubhagya Award?
A) CZPDC, Bhopal
B) WZPDC, Indore
C) A & C
D) None of the above
Answer: C

7) Who win Gold in 10m Air Pistol Mixed Team?
A) Manu Bhaker
B) Apurvi Chandela
C) Mehuli Ghosh
D) Heena Sidhu
Answer: A

8) Which day was observed as National Science Day?
A) 20 February
B) 08 February
C) 18 February
D) 28 February
Answer: D

No comments:

Post a Comment

Post Top Ad