29 January 2019 Current Affairs Quiz - BanglaCareer

Post Top Ad

Sunday, February 3, 2019

29 January 2019 Current Affairs Quiz

1) Which Country appoints first ever female Hindu civil judge?
A) China
B) Japan
C) India
D) Pakistan
Ans: D

2) Who is appointed as Regional Director WHO SOUTH EAST Asia?
A) Dr Atul Kumar
B) Dr Poonam Khetrapal Singh
C) Dr Rajesh Kumar
D) Dr Sathish Rajan
Ans: B

3) Which rank India occupies in Global Corruption Index?
A) 78
B) 76
C) 75
D) 77
Ans: A

4) India replaces Which Country to be world’s second largest steel producer?
A) Pakistan
B) China
C) Japan
D) USA
Ans: C

5) Which State announces Jiban Sampark Project?
A) Bihar
B) Jharkhand
C) Andhra Pradesh
D) Odisha
Ans: D

6) Which Country bags the award of Excellence for Best in Show at NYTTS 2019?
A) Japan
B) USA
C) India
D) None of the above
Ans: C

7) Who wins Indonesia Masters 2019?
A) Saina Nehwal
B) P. V. Sindhu
C) Srikanth Kidambi
D) Parupalli Kashyap
Ans: A

8) Which Country ranks 54th in ‘Bloomberg Innovation Index’ of 60 Economies?
A) USA
B) China
C) Japan
D) India
Ans: D

No comments:

Post a Comment

Post Top Ad