02 March 2019 Current Affairs Quiz - BanglaCareer

Post Top Ad

Wednesday, March 6, 2019

02 March 2019 Current Affairs Quiz

1) Who was appointed non-executive chairman of BoB?
A) Hasmukh Adhia
B) Aditya Kumar Anand
C) Ajay Kumar
D) Ajeet Vasant
Answer: A
2) Which Country Officially Closes Jerusalem Consulate?
A) China
B) Russia
C) United States
D) Japan
Answer: C
3) Who was re-appointed as chairman of the ICC Cricket Committee?
A) Virat Kohli
B) Anil Kumble
C) MS Dhoni
D) K. L. Rahul
Answer: B
4) Who releases book titled ‘Mann Ki Baat – A Social Revolution on Radio’?
A) Rajnath Singh
B) Suresh Prabhu
C) Nitin Gadkari
D) Arun Jaitley
Answer: D
5) New Railway Zone Announced For Which State?
A) Rajasthan
B) Bihar
C) Andhra Pradesh
D) Madhya Pradesh
Answer: C
6) Who was Awarded Bhagwan Mahavir Ahimsa Puraskar?
A) Abhinandan Varthaman
B) Avani Chaturvedi
C) Saarah Hameed Ahmed
D) Anny Divya
Answer: A
7) Who Claims 100th ATP Title of his Career?
A) Leander Paes
B) Roger Federer
C) Sania Mirza
D) Mahesh Bhupathi
Answer: B
8) Nobel Laureate Who has Passed Away?
A) Konstantin Novoselov
B) Alexei Yuryevich Smirnov
C) Rashid Sunyaev
D) Zhores Alferov
Answer: D

No comments:

Post a Comment

Post Top Ad