04 March 2019 Current Affairs Quiz - BanglaCareer

Post Top Ad

Wednesday, March 6, 2019

04 March 2019 Current Affairs Quiz

1) Who Replaces Shaktikanta Das as 15th Finance Commission Member?
A) Hasmukh Adhia
B) AN Jha
C) Ajay Bhushan Pandey
D) None of the above
Answer: B
2) Who elected as Senegal’s President for the second term?
A) Khalifa Sall
B) Abdoulaye Wade
C) Karim Wade
D) Macky Sall
Answer: D
3) India-Bangladesh joint military exercise ‘Sampriti 2019’ starts in Which District?
A) Dhaka
B) Khulna
C) Tangail
D) Sylhet
Answer: C
4) Which Country Signs Deal With Russian Firm to Produce 7.5 Lakh AK-203 Rifles?
A) India
B) Japan
C) China
D) USA
Answer: A
5) Which Insurance Company Claims The ‘Non-Life Insurer of the Year Award 2019’?
A) ICICI
B) Bharti AXA General Insurance
C) Bajaj Insurance Company
D) None of the above
Answer: B
6) Who wins 10 km race of Nepal’s COAS Open Marathon and Run for Fun in Kathmandu?
A) Aditya Patel
B) Jehan Daruvala
C) Akhil Rabindra
D) Shashank Shekhar
Answer: D
7) Which event enters Guinness Book of World Records?
A) Gangasagar Mela
B) Sonepur Mela
C) Kumbh Mela
D) Pushkar Fair
Answer: C
8) Luke Perry Passed Away. He is popularly Known as ___________.
A) Actor
B) Singer
C) Dancer
D) Politician
Answer: A

No comments:

Post a Comment

Post Top Ad