06 March 2019 Current Affairs Quiz - Bangla Career

Post Top Ad

Saturday, March 9, 2019

06 March 2019 Current Affairs Quiz

1) Who among the following assumes charge of Eastern Air Command of Indian Air Force?
A) Hai Chand Dewan
B) Shivdev Singh
C) MSD Wollen
D) RD Mathur
Answer: D
2) Which Country slashes its GDP target to 6-6.5% amid slowdown?
A) Japan
B) China
C) India
D) USA
Answer: B

3) According Moody’s Agency Indian Economy is expected to grow at how many Percentage in Calendar years 2019-2020?
A) 7.3%
B) 6.3%
C) 7.8%
D) 7.4%
Answer: A
4) Who was appointed as Vice President and Secretary of University of Pennsylvania?
A) Ashim Mitra
B) Medha Narvekar
C) Jay Chaudhry
D) RD Shankar
Answer: B
5) Which Company wins international sustainability award?
A) Hero MotoCorp
B) Honda Motor Company
C) Bajaj Auto
D) TVS Motor
Answer: D
6) Centre and ADB sign US$ 926 million loan agreement for Which City Metro?
A) Jaipur
B) Kolkata
C) Mumbai
D) Pune
Answer: C
7) What is the name of Spacex rocket that took off its debut unmanned flight for International Space Station?
A) Falcon 9
B) Dragon 9
C) Atlas V
D) Saturn V
Answer: A
8) Former New Zealand Cricketer Who has Passed Away?
A) Kane Williamson
B) Martin Guptill
C) Ross Taylor
D) Bill Playle
Answer: D

No comments:

Post a Comment

Post Top Ad