08 March 2019 Current Affairs Quiz - BanglaCareer

Post Top Ad

Saturday, March 9, 2019

08 March 2019 Current Affairs Quiz

1) Who was appointed as Goodwill Ambassador of UNDP?
A) Padma Lakshmi
B) Kathie Lee Gifford
C) Tyra Banks
D) Julie Chen
Answer: A
2) Who was appointed new Ambassador of India to Saudi Arabia?
A) Shashi Tharoor
B) Nirupama Rao
C) Ausaf Sayeed
D) Navtej Sarna
Answer: C
3) Who Resigns as Mizoram Governor?
A) K. Surendran
B) Kummanam Rajasekharan
C) Shobha Surendran
D) O. Rajagopal
Answer: B
4) Income tax exemption limit on gratuity doubled to how many Lakhs?
A) 10
B) 40
C) 30
D) 20
Answer: D
5) Which State to increase the OBC quota and implement EWS?
A) Andhra Pradesh
B) Bihar
C) Madhya Pradesh
D) Karnataka
Answer: C
6) Who give Nari Shakti awards on International Women’s Day?
A) Ram Nath Kovind
B) Pranab Mukherjee
C) Pratibha Patil
D) A. P. J. Abdul Kalam
Answer: A
7) P Iniyan belongs to Which State?
A) Kerala
B) Karnataka
C) Bihar
D) Tamil Nadu
Answer: D
8) Which Day was observed as International Women’s Day?
A) 18 March
B) 08 March
C) 28 March
D) 16 March
Answer: B

No comments:

Post a Comment

Post Top Ad