26 March 2019 Current Affairs Quiz - Bangla Career

Post Top Ad

Friday, March 29, 2019

26 March 2019 Current Affairs Quiz

1) Who is appointed as the next Ambassador of India to the Kingdom of Morocco?
A) Suresh Kumar
B) Vikram Gupta
C) Naresh Sharma
D) Shambhu S Kumaran
Answer: D
2) World’s First Wireless Electric Car Charging Station Introduced by Which Country?
A) Germany
B) Norway
C) Italy
D) France
Answer: B
3) Who Sign Proclamation Recognising Israel’s Sovereignty Over Golan Heights?
A) Donald Trump
B) Barack Obama
C) George W. Bush
D) Bill Clinton
Answer: A
4) Which Bank appoints 5 Member Committee To Deepen Digital Payments?
A) Andhra Bank
B) SBI
C) RBI
D) Bank of India
Answer: C
5) Peter Tabichi Conferred With Global Teacher Prize For Which Year?
A) 2017
B) 2019
C) 2016
D) 2015
Answer: B
6) Goldman Sachs report says that in FY20 food inflation likely to go up to How Many Percentage?
A) 6%
B) 5%
C) 3%
D) 2%
Answer: D
7) Which Space Institute Set to Launch 29 Satellites Including EMISAT?
A) IISER, Pune
B) NASA
C) ISRO
D) None of the above
Answer: C
8) Folk Artiste & Radio Commentator Who has Passed Away Recently?
A) Anasuya Devi
B) Tanguturi Suryakumari
C) Vedavathi Prabhakar
D) T. G. Kamala Devi
Answer: A

No comments:

Post a Comment

Post Top Ad